Gilbert Meyer

Gilbert Meyer er et familieejet vinhus i Alsace, der i dag bestyres af d. 8. generation. Vinhuset har base på Voegtlinshoffen-vingården, og det er i godsets vinkælder, de tryller med druer og laver fantastiske Alsace-vine og cremanter. 

For Meyer-familien er vin en gammel tradition – og frem for alt en passion, der er gået i arv fra til søn i mere end otte generationer. Familien stammer oprindeligt fra Schweiz, men i 1660 rejste de til Alsace, hvor Ulrich Meyer senere blev den første vinmager i familien.

3 ting, du skal vide om Gilbert Meyer

1. Gilbert Meyer dyrker hele syv forskellige druesorter

Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir og Gewurztraminer. 

Deres vinstokke står på bjergskråninger, hvor de er beskyttet fra vind og vejr – og med de laveste nedbørsmængder i Frankrig får druerne masser af sol, saft og kraft.

2. De producerer kun omkring 70.000 flasker årligt

Hos Gilbert Meyer sker størstedelen af produktionen ved håndkraft, og når de høster, foregår det 100% manuelt. Det betyder, at de “kun” producerer omkring 70.000 flasker om året. 

Men det betyder ikke, at de ligger på den lade side. Tværtimod. Det betyder blot, at der kæles for hvert enkelte led i den lange proces. Noget, familien dog er helt fantastiske til, er at vide, hvornår de skal gribe ind – og hvornår, naturen skal have lov til at gå sin gang. Det betyder, at deres vine er autentiske og livlige. 

3. Vinbønder fra far til søn i otte generationer

I Meyer-familien er vin en passion, der går i arv – og i dag er det den ottende generation, der bestyrer produktionen. 

Traditionen går i arv fra far til søn, og i dag er det brødrene Fabrice og Laurence, der sammen med deres forældre står for produktionen af de smagfulde vine.

Hvad kendetegner vine fra Gilbert Meyer?

Gilbert Meyer har en lille produktion, men udvalget er bredt, og de specialiserer sig i et udvalg af Alsaces mest kendte vine. Det vil sige, at der er noget for enhver smag i deres sortiment – lige fra de lette Sylvanere til friske muscater og fyldige pinot noirs.